У Хмельницькому фіскали вивели з «тіні» двох міжнародних перевізників

Протягом червня-липня 2019 року проведено ряд позапланових перевірок підприємців-роботодавців на предмет дотримання ними трудового законодавства. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області. 

Зокрема, під такі перевірки попали два підприємці, які працюють у сфері перевезень, у тому числі міжнародних. Підставою для цього стала інформація митниці ДФС про перетин кордону водіями цих підприємців, не оформленими відповідно до вимог чинного трудового законодавства.

Як показала перевірка, в одного з хмельницьких ФОПів протягом останніх кількох років працювало загалом півсотні найманців. Усі вони отримували заробітну плату «у конверті» без сплати податків та відрахувань у державні соціальні фонди. Податківці підрахували, що водії-нелегали за свої послуги за цей час мали б отримати щонайменше 576 тисяч гривень заробітної плати. Таким чином горе-роботодавцю донараховано до сплати 103,6 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб. А також 126 тисяч гривень єдиного соціального внеску та 8,6 тисяч гривень військового збору.

Ще один приватний підприємець з Хмельницького, який здійснює міжнародні вантажні перевезення, вирішив все ж таки легалізувати своїх найманих працівників. Відтак, оформив з ними договори цивільно-правового характеру. Проте цим і обмежився. Оскільки жодних податків за роботу на нього протягом останніх років понад двох десятків найманих осіб так і не сплатив. Це призвело до того, що підприємцю донараховано до сплати майже 300 тисяч гривень податкових зобов’язань.

Тепер порушникам трудового законодавства ще й «світять» чималі штрафи за їх тіньову діяльність. Позаяк матеріали з цього приводу податківці передали для подальшого прийняття рішення до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Leave a Comment

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

9 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

12 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

14 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

14 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

19 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

2 дні тому