У Хмельницькому фіскали вивели з «тіні» двох міжнародних перевізників

11
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Протягом червня-липня 2019 року проведено ряд позапланових перевірок підприємців-роботодавців на предмет дотримання ними трудового законодавства. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області. 

Зокрема, під такі перевірки попали два підприємці, які працюють у сфері перевезень, у тому числі міжнародних. Підставою для цього стала інформація митниці ДФС про перетин кордону водіями цих підприємців, не оформленими відповідно до вимог чинного трудового законодавства.

Як показала перевірка, в одного з хмельницьких ФОПів протягом останніх кількох років працювало загалом півсотні найманців. Усі вони отримували заробітну плату «у конверті» без сплати податків та відрахувань у державні соціальні фонди. Податківці підрахували, що водії-нелегали за свої послуги за цей час мали б отримати щонайменше 576 тисяч гривень заробітної плати. Таким чином горе-роботодавцю донараховано до сплати 103,6 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб. А також 126 тисяч гривень єдиного соціального внеску та 8,6 тисяч гривень військового збору.

Ще один приватний підприємець з Хмельницького, який здійснює міжнародні вантажні перевезення, вирішив все ж таки легалізувати своїх найманих працівників. Відтак, оформив з ними договори цивільно-правового характеру. Проте цим і обмежився. Оскільки жодних податків за роботу на нього протягом останніх років понад двох десятків найманих осіб так і не сплатив. Це призвело до того, що підприємцю донараховано до сплати майже 300 тисяч гривень податкових зобов’язань.

Тепер порушникам трудового законодавства ще й «світять» чималі штрафи за їх тіньову діяльність. Позаяк матеріали з цього приводу податківці передали для подальшого прийняття рішення до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне