У Хмельницькому обрали голову обласного відділення НОК України

У Хмельницькому обрали голову обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Ним став Віталій Огон, який, останній рік очолював Федерацію дзюдо на Хмельниччині. Свого опонента — президента обласної Федерації боксу Андрія Чумакова — він випередив на сім голосів. За словами голови лічильної комісії Сергія Вавринчука, “за” Віталія Огона проголосували 49 з 91 виборця.

Віталій Огон розповів, що він виступає за справедливість у спорті й хоче розширити олімпійську родину, шляхом залучення до руху нових атлетів і створення їм сприятливих умов для розвитку.

“Важливим є введення НОК в мережу підвідомчих закладів, що дозволить забезпечити преміювання кращих спортсменів і тренерів, вирішення соціально-побутових потреб представників спорту й інші можливості. По-друге, розробка та затвердження бюджетних програм фінансування усіх видів спорту, які представляють олімпійський рух, просування їх вперед. Переконаний, що при правильному визначенні пріоритетів, правильному фінансуванні й плануванні кожна федерація матиме необхідну підтримку. По-третє, забезпечення фінансування і розвитку олімпійського руху, як окремого напрямку діяльності, що передбачатиме популяризацію видів спорту”, — сказав Віталій Огон.

Про вимоги до новообраного керівника говорить президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт: “Я вважаю, що людина повинна розвивати олімпійський рух, щоб був розвиток олімпійських видів спорту, щоб був розвиток дитячих груп з олімпійських видів спорту. Залучати не лише дітей, а й усе населення до олімпійського руху”.

Попередником Віталія Огона був Юрій Краснюк. За його словами, на посаді голови Хмельницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України він працював десять років.

Авторка: Ярослава Антошевська

Leave a Comment

Останні новини

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

3 хв. тому

На Хмельниччині жінка вилізла на телевежу, аби вчинити самогубство: її врятували патрульні

30 квітня до поліції надійшло повідомлення про те, що місцева жителька вилізла на телевежу та має намір вчинити непоправне.

22 хв. тому

У пасхальну ніч на Хмельниччині діятиме комендантська година

Відповідний наказ підписав Сергій Тюрін. Відповідно до нього, у ніч з суботи 4 травня на неділю 5 травня комендантська година…

15 години тому

У Хмельницькому районі минулої доби сталися дві ДТП з постраждалими: поліцейські встановлюють обставини подій

Одна з автопригод мала місце в обласному центрі, ще одна — у Городку. В обох випадках слідчі поліції відкрили кримінальні…

18 години тому

Енергоатом: ХАЕС працює в штатному режимі і жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає

30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного…

20 години тому

Українців закликають підвісити паски для мешканців прифронтових територій до Великодня

Ініціатива “Поділись теплом Великодня” покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових…

21 годину тому