У Хмельницькому обрали голову обласного відділення НОК України

Фото: Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому обрали голову обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Ним став Віталій Огон, який, останній рік очолював Федерацію дзюдо на Хмельниччині. Свого опонента — президента обласної Федерації боксу Андрія Чумакова — він випередив на сім голосів. За словами голови лічильної комісії Сергія Вавринчука, “за” Віталія Огона проголосували 49 з 91 виборця.

Віталій Огон розповів, що він виступає за справедливість у спорті й хоче розширити олімпійську родину, шляхом залучення до руху нових атлетів і створення їм сприятливих умов для розвитку.

“Важливим є введення НОК в мережу підвідомчих закладів, що дозволить забезпечити преміювання кращих спортсменів і тренерів, вирішення соціально-побутових потреб представників спорту й інші можливості. По-друге, розробка та затвердження бюджетних програм фінансування усіх видів спорту, які представляють олімпійський рух, просування їх вперед. Переконаний, що при правильному визначенні пріоритетів, правильному фінансуванні й плануванні кожна федерація матиме необхідну підтримку. По-третє, забезпечення фінансування і розвитку олімпійського руху, як окремого напрямку діяльності, що передбачатиме популяризацію видів спорту”, — сказав Віталій Огон.

Про вимоги до новообраного керівника говорить президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт: “Я вважаю, що людина повинна розвивати олімпійський рух, щоб був розвиток олімпійських видів спорту, щоб був розвиток дитячих груп з олімпійських видів спорту. Залучати не лише дітей, а й усе населення до олімпійського руху”.

Попередником Віталія Огона був Юрій Краснюк. За його словами, на посаді голови Хмельницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України він працював десять років.

Авторка: Ярослава Антошевська

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне