У Хмельницькому провели брифінг щодо запровадження надзвичайного стану

Сьогодні про ситуацію щодо  введення надзвичайного стану на всій території України розповів під час брифінгу голова облдержадміністрації, керівник зони територіальної оборони Сергій Гамалій. До участі у брифінгу долучилися військовий комісар Хмельницького ТЦК та СП, полковник Костянтин Радченко, начальник УСБУ у Хмельницькій області Тарас Цюцюра, начальник ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Едуард Братко, начальник ГУНП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук, керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, командир військової частини 3053 НГУ, підполковник Богдан Богдан, командир окремої бригади ЗСУ, підполковник Валентин Бігус.

Головні тези:

➡ Сьогодні РНБО було прийнято рішення про введення надзвичайного стану на всій території України, крім Луганської та Донецької областей, оскільки в них триває Операція обʼєднаних сил. Згідно з законодавством України, Верховна Рада прийме відповідне рішення про введення надзвичайного стану протягом 48 годин.

➡  Наголошуємо – в Україні введено не воєнний, а надзвичайний стан!

➡ На територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів обласних адміністрацій та за участі представників  силових та військових структур, керівництва місцевих органів влади. Встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та областей, може обмежуватися рух транспортних засобів та здійснюватись їх огляд, встановлюється заборона проведення масових заходів, заборона проведення мітингів.

➡ Звертаємо увагу, що комендантська година на територіях областей та міст не вводиться допоки не буде прийняте відповідне рішення.

➡ Закликаємо всіх мешканців області  не довіряти чуткам,  перевіряти  почуту інформацію в офіційних джерелах. Зокрема, відслідковуйте новини, які публікуються на нашому офіційному сайті та її сторінках у соціальних мережах: Фейсбук, Інстаграм.

➡ У будь-якій ситуації найперше потрібно зберігати спокій! Паніка – це наш найгірший ворог!

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

57 хв. тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

19 години тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

20 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

22 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

23 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

24 години тому