У Хмельницькому провели брифінг щодо запровадження надзвичайного стану

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Сьогодні про ситуацію щодо  введення надзвичайного стану на всій території України розповів під час брифінгу голова облдержадміністрації, керівник зони територіальної оборони Сергій Гамалій. До участі у брифінгу долучилися військовий комісар Хмельницького ТЦК та СП, полковник Костянтин Радченко, начальник УСБУ у Хмельницькій області Тарас Цюцюра, начальник ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Едуард Братко, начальник ГУНП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук, керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, командир військової частини 3053 НГУ, підполковник Богдан Богдан, командир окремої бригади ЗСУ, підполковник Валентин Бігус.

Головні тези:

➡ Сьогодні РНБО було прийнято рішення про введення надзвичайного стану на всій території України, крім Луганської та Донецької областей, оскільки в них триває Операція обʼєднаних сил. Згідно з законодавством України, Верховна Рада прийме відповідне рішення про введення надзвичайного стану протягом 48 годин.

➡  Наголошуємо – в Україні введено не воєнний, а надзвичайний стан!

➡ На територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів обласних адміністрацій та за участі представників  силових та військових структур, керівництва місцевих органів влади. Встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та областей, може обмежуватися рух транспортних засобів та здійснюватись їх огляд, встановлюється заборона проведення масових заходів, заборона проведення мітингів.

➡ Звертаємо увагу, що комендантська година на територіях областей та міст не вводиться допоки не буде прийняте відповідне рішення.

➡ Закликаємо всіх мешканців області  не довіряти чуткам,  перевіряти  почуту інформацію в офіційних джерелах. Зокрема, відслідковуйте новини, які публікуються на нашому офіційному сайті та її сторінках у соціальних мережах: Фейсбук, Інстаграм.

➡ У будь-якій ситуації найперше потрібно зберігати спокій! Паніка – це наш найгірший ворог!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне