У Хмельницькому провели уроки здорового харчування для дітей за рецептами від Євгена Клопотенка

Як правильно приготувати гречку? Чим замінити сіль? Як має виглядати тарілка “здорового харчування”? про це все розповідали дітям на кулінарних майстер-класах.

“Проєкт організований Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) разом з громадською організацію “Гастроприхожанє” Євгена Клопотенка, при підтримці Міністерства освіти та науки України. Проєкт реалізовувався у семи містах західної України, зокрема у Хмельницькому взяло участь близько 700 діток. Це були неймовірні 50 майстер-класів здорового харчування, де дітки змогли психологічно перевантажитись у цей складний час і набути навичок здорового харчування”, – зазначає координаторка проєкту Вікторія Українець.

Половина учасників – це діти, яких евакуювали із зон ведення активних бойових дій. Організатори зазначають, що мета проєкту – популяризація здорового харчування і допомога дітям, які постраждали від війни і проживають в на Хмельниччині, щоб вони могли розвантажитись, зняти стрес і комфортно себе почувати. Аби досягти такого результату під час майстер-класу задіюють спеціальні прийоми.

“Ми під час заняття можемо пропонувати дітям в ігровій формі працювати з їжею. Тобто коли ми маринуємо м’ясо, ми говоримо “масажуємо м’ясце”. Коли обираємо спеції, ми також пропонуємо в ігровій формі обирати ці спеції. Коли ми миємо гречку, ми говоримо – “робимо гречці дискотеку”. Це дуже класно, адже діти, крім готування, отримують ще й масу позитивних емоцій”, – пояснює психологиня проєкту Марина Наїбова.

Під час приготування їжі дітлахи розвивають свою уяву, мислення, дрібну моторику. Також це до розвитку своїх навичок та комунікації з однолітками. У одному занятті беруть участь 16 дітей віком від 6 до 17 років. Подібні майстер-класи вже відбулись у Львові, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді та Івано-Франківську.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

16 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

19 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

20 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

22 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

22 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

23 години тому