У Хмельницькому провели уроки здорового харчування для дітей за рецептами від Євгена Клопотенка

Фото:

Як правильно приготувати гречку? Чим замінити сіль? Як має виглядати тарілка “здорового харчування”? про це все розповідали дітям на кулінарних майстер-класах.

“Проєкт організований Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) разом з громадською організацію “Гастроприхожанє” Євгена Клопотенка, при підтримці Міністерства освіти та науки України. Проєкт реалізовувався у семи містах західної України, зокрема у Хмельницькому взяло участь близько 700 діток. Це були неймовірні 50 майстер-класів здорового харчування, де дітки змогли психологічно перевантажитись у цей складний час і набути навичок здорового харчування”, – зазначає координаторка проєкту Вікторія Українець.

Половина учасників – це діти, яких евакуювали із зон ведення активних бойових дій. Організатори зазначають, що мета проєкту – популяризація здорового харчування і допомога дітям, які постраждали від війни і проживають в на Хмельниччині, щоб вони могли розвантажитись, зняти стрес і комфортно себе почувати. Аби досягти такого результату під час майстер-класу задіюють спеціальні прийоми.

“Ми під час заняття можемо пропонувати дітям в ігровій формі працювати з їжею. Тобто коли ми маринуємо м’ясо, ми говоримо “масажуємо м’ясце”. Коли обираємо спеції, ми також пропонуємо в ігровій формі обирати ці спеції. Коли ми миємо гречку, ми говоримо – “робимо гречці дискотеку”. Це дуже класно, адже діти, крім готування, отримують ще й масу позитивних емоцій”, – пояснює психологиня проєкту Марина Наїбова.

Під час приготування їжі дітлахи розвивають свою уяву, мислення, дрібну моторику. Також це до розвитку своїх навичок та комунікації з однолітками. У одному занятті беруть участь 16 дітей віком від 6 до 17 років. Подібні майстер-класи вже відбулись у Львові, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді та Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне