У Хмельницькому суд конфісковує “євробляхи” у власність держави

Хмельницький міськрайонний суд 4 лютого виніс постанови, якими конфіскував у власність держави два автомобілі громадян за порушення митних правил, інформує НГП.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Перше рішення стосувалося автомобіля Opel Astra. 13 вересня 2018 року автівка заїхала на територію України з метою особистого користування у митному режимі «транзит». Однак всупереч вимог ст.95 Митного Кодекса України протягом 10 діб вказаний автомобіль не було вивезено за межі митної території України. У середині листопада 2021 року цю автівку зупинили патрульні і склали відповідний адмінпротокол.

Друге рішення суд виніс щодо автомобіля Mitsubishi Carisma, який належить громадянину Німеччини. 10 жовтня 2014 року машина в’їхала смугою руху «зелений коридор» в Україну з метою особистого користування у митному режимі «тимчасове ввезення». Проте на 17 грудня 2021 року інформація щодо вивезення вказаного транспортного засобу за межі митної території України або поміщення в інший митний режим відсутня. Таким чином, було перевищено, встановлений ст.380 Митного кодексу України термін тимчасового ввезення транспортного засобу особистого користування на митну територію України (понад тридцять діб).

Окремо суд стягує з двох чоловіків по 496 грн. 20 коп. судового збору.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому