У Хмельницькому суд конфісковує “євробляхи” у власність держави

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Хмельницький міськрайонний суд 4 лютого виніс постанови, якими конфіскував у власність держави два автомобілі громадян за порушення митних правил, інформує НГП.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Перше рішення стосувалося автомобіля Opel Astra. 13 вересня 2018 року автівка заїхала на територію України з метою особистого користування у митному режимі «транзит». Однак всупереч вимог ст.95 Митного Кодекса України протягом 10 діб вказаний автомобіль не було вивезено за межі митної території України. У середині листопада 2021 року цю автівку зупинили патрульні і склали відповідний адмінпротокол.

Друге рішення суд виніс щодо автомобіля Mitsubishi Carisma, який належить громадянину Німеччини. 10 жовтня 2014 року машина в’їхала смугою руху «зелений коридор» в Україну з метою особистого користування у митному режимі «тимчасове ввезення». Проте на 17 грудня 2021 року інформація щодо вивезення вказаного транспортного засобу за межі митної території України або поміщення в інший митний режим відсутня. Таким чином, було перевищено, встановлений ст.380 Митного кодексу України термін тимчасового ввезення транспортного засобу особистого користування на митну територію України (понад тридцять діб).

Окремо суд стягує з двох чоловіків по 496 грн. 20 коп. судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне