У Хмельницькому утилізуватимуть ялинки: як їх для цього підготувати

У Хмельницькому ялинки утилізують понад 15 років. Щоб дерево потрапило на перероблювання, його потрібно залишити на сміттєвому майданчику біля контейнера або принести у центри управління відходами.

Про це розповіла комунікаційниця офісу “Розумне довкілля. Хмельницький” Ксенія Косюк.

За її словами, є правила підготовки ялинки до утилізації: “Ні в якому разі не викидати дерево у контейнер. Важливо, щоб на ньому не було жодних сторонніх предметів, наприклад, дротів, цвяхів, прикрас чи скотчу”.

Ксенія Косюк каже, у “Спецкомунтрансі” є машина для збору зелених відходів. Працівники підприємства об’їжджають сміттєві майданчики загального користування і завантажують ялинки, після чого відвозять їх на окрему ділянку біля полігону твердих побутових відходів.

“Коли накопичується велика кількість дерев, то працівники полігону вмикають спеціальну установку для їхнього подрібнення. Унаслідок цього утворюється щепа. Її можна використовувати для різних потреб. Наприклад, минулі роки ми передавали суміш притулкам для тварин і зоокуточку для підстилки. Якщо щепу висушити, її можна спалювати у твердопаливних котлах”, — пояснила комунікаційниця.

Ксенія Косюк зазначила, якщо щепу не будуть використовувати для опалення чи підстілки, перевагою утилізації ялинок є те, що у вигляді суміші вони займають меншу площу на полігоні.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому безкоштовно вакцинують домашніх тварин: де можна отримати послугу

Цього року на Хмельниччині зафіксували випадок сказу у безпритульного собаки. Хвора тварина покусала 8-річного школяра та домашнього собаку.

1 день тому

Хмельницький суд виніс вирок помічнику священника у справі сутички між ним і військовим

Півтора року пробаційного нагляду, виплату 50 тисяч гривень моральної шкоди й оплату лікування потерпілого — такий вирок виніс Хмельницький міськрайонний суд помічнику…

1 день тому

У Хмельницькому від отриманих під час пожежі опіків померла 8-річна дівчинка

Вчора, 9 травня, у Хмельницькому на вулиці Гонгадзе виникла пожежа квартири на 1-му поверсі дев’ятиповерхівки.

1 день тому

Троє чоловіків з Хмельниччини намагались на гумовому човні перетнути Тису

Чоловіки, яким обіцяли безперешкодний перетин кордону в пункті пропуску, «опинилися» на березі Тиси з човном та помпою.

1 день тому

Президент призначив начальника Управління СБУ Хмельниччини

Вчора Володимир Зеленський призначив Олексія Прокопенка начальником Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.

1 день тому

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

2 дні тому