У Хмельницькому утилізуватимуть ялинки: як їх для цього підготувати

Фото: ілюстративне

У Хмельницькому ялинки утилізують понад 15 років. Щоб дерево потрапило на перероблювання, його потрібно залишити на сміттєвому майданчику біля контейнера або принести у центри управління відходами.

Про це розповіла комунікаційниця офісу “Розумне довкілля. Хмельницький” Ксенія Косюк.

За її словами, є правила підготовки ялинки до утилізації: “Ні в якому разі не викидати дерево у контейнер. Важливо, щоб на ньому не було жодних сторонніх предметів, наприклад, дротів, цвяхів, прикрас чи скотчу”.

Ксенія Косюк каже, у “Спецкомунтрансі” є машина для збору зелених відходів. Працівники підприємства об’їжджають сміттєві майданчики загального користування і завантажують ялинки, після чого відвозять їх на окрему ділянку біля полігону твердих побутових відходів.

“Коли накопичується велика кількість дерев, то працівники полігону вмикають спеціальну установку для їхнього подрібнення. Унаслідок цього утворюється щепа. Її можна використовувати для різних потреб. Наприклад, минулі роки ми передавали суміш притулкам для тварин і зоокуточку для підстилки. Якщо щепу висушити, її можна спалювати у твердопаливних котлах”, — пояснила комунікаційниця.

Ксенія Косюк зазначила, якщо щепу не будуть використовувати для опалення чи підстілки, перевагою утилізації ялинок є те, що у вигляді суміші вони займають меншу площу на полігоні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне