У Хмельницькому від початку війни роздали безкоштовно понад 8 тисяч буханок хліба

Безкоштовний хліб та інші продукти роздають протягом тижня волонтери громадської організації “Територія добра Поділля” у середмісті Хмельницького. Про це Суспільному розповіла волонтерка Леся Гаврилюк. За її словами, з початку повномасштабної війни роздали вісім тисяч буханок. Таким чином, каже Леся Гаврилюк, допомагають вимушеним переселенцям та всім нужденним.

Анна – переселенка з Херсона. Приїхала до Хмельницького півтора місяця тому. Отримала тут благодійний хліб вперше.

“Ми тут допомогу отримали продуктову, і можна одяг отримати. Ну, от, Слава Богу, хліб дають з печивом. Важко трохи, за квартиру платимо. Купуємо і свої продукти”, – каже жінка.

Анна Супрунюк, яка приїхала зі Слов’янська з дворічною донькою, розповідає: “Хліб можна отримати, харчування дитяче”.

https://suspilne.media/

Білий хліб, хліб з висівками, дитяче харчування безкоштовно роздають волонтери громадської організації “Територія добра Поділля”. Для цього в обласному центрі біля кінотеатру Шевченка у будні з 11-ї до 13-ї години встановлюють намет, каже волонтерка Леся Гаврилюк. За її словами, хліб випікають партнери: “Ми привозимо борошно їм, а там люди випікають. Наші партнери нам сьогодні дали хліб, який випікають в пекарні. Ще в нас був хліб польського типу, з висівками. І наші партнери нам передали дитячі пюрешки, кашки та підгузки”.

Галина Столбова приїхала із Харківщини. Каже, отримує безкоштовно хліб не вперше: “Тут благодійний хліб можна взяти, каву, чай какао. Ми дякуємо за все. Дуже добрі тут люди всі”.

Леся Гаврилюк розповідає: з перших днів повномасштабної війни почали допомагати вимушеним переселенцям, які приїздять до Хмельницького. З того часу, каже, роздали вісім тисяч буханок хліба: “Приблизно роздали вже 8 тисяч буханок. Якщо все порахувати, то й 10 тисяч. Ми просто не підраховували,бо це щодня різні цифри, різну кількість випікають щодня – сьогодні випекли нам 60, а вчора – 20. На одну сім’ю одну буханочку хліба ми видаємо. Зараз, наприклад, ми маємо більше хліба, бо у нас ще польський, нам партнери привезли, з висівками”.

До волонтерів доєднався вимушений переселенець із Голої Пристані Костянтин Холодняк. Чоловік розповідає: виїхав з Херсонської області на початку повномасштабної війни з Росією.

“Запросили волонтерити, і допомагаю таким, як і я. Наприклад, поставити чи скласти намет, щось людям сказати, якусь підтримку, щоб люди не хвилювалися, що буде все добре, що війна скоро закінчиться. Хліб теж допомагаю забирати та людям роздавати”, – каже Костянтин.

Леся Гаврилюк каже: у неділю на вулиці Соборна, 57 всі нужденні можуть також отримати продуктові набори, попередньо записавшись.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

15 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

16 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

20 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

20 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

22 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

23 години тому