У Хмельницькому від початку війни роздали безкоштовно понад 8 тисяч буханок хліба

Фото: https://suspilne.media/

Безкоштовний хліб та інші продукти роздають протягом тижня волонтери громадської організації “Територія добра Поділля” у середмісті Хмельницького. Про це Суспільному розповіла волонтерка Леся Гаврилюк. За її словами, з початку повномасштабної війни роздали вісім тисяч буханок. Таким чином, каже Леся Гаврилюк, допомагають вимушеним переселенцям та всім нужденним.

Анна – переселенка з Херсона. Приїхала до Хмельницького півтора місяця тому. Отримала тут благодійний хліб вперше.

“Ми тут допомогу отримали продуктову, і можна одяг отримати. Ну, от, Слава Богу, хліб дають з печивом. Важко трохи, за квартиру платимо. Купуємо і свої продукти”, – каже жінка.

Анна Супрунюк, яка приїхала зі Слов’янська з дворічною донькою, розповідає: “Хліб можна отримати, харчування дитяче”.

https://suspilne.media/

Білий хліб, хліб з висівками, дитяче харчування безкоштовно роздають волонтери громадської організації “Територія добра Поділля”. Для цього в обласному центрі біля кінотеатру Шевченка у будні з 11-ї до 13-ї години встановлюють намет, каже волонтерка Леся Гаврилюк. За її словами, хліб випікають партнери: “Ми привозимо борошно їм, а там люди випікають. Наші партнери нам сьогодні дали хліб, який випікають в пекарні. Ще в нас був хліб польського типу, з висівками. І наші партнери нам передали дитячі пюрешки, кашки та підгузки”.

Галина Столбова приїхала із Харківщини. Каже, отримує безкоштовно хліб не вперше: “Тут благодійний хліб можна взяти, каву, чай какао. Ми дякуємо за все. Дуже добрі тут люди всі”.

Леся Гаврилюк розповідає: з перших днів повномасштабної війни почали допомагати вимушеним переселенцям, які приїздять до Хмельницького. З того часу, каже, роздали вісім тисяч буханок хліба: “Приблизно роздали вже 8 тисяч буханок. Якщо все порахувати, то й 10 тисяч. Ми просто не підраховували,бо це щодня різні цифри, різну кількість випікають щодня – сьогодні випекли нам 60, а вчора – 20. На одну сім’ю одну буханочку хліба ми видаємо. Зараз, наприклад, ми маємо більше хліба, бо у нас ще польський, нам партнери привезли, з висівками”.

До волонтерів доєднався вимушений переселенець із Голої Пристані Костянтин Холодняк. Чоловік розповідає: виїхав з Херсонської області на початку повномасштабної війни з Росією.

“Запросили волонтерити, і допомагаю таким, як і я. Наприклад, поставити чи скласти намет, щось людям сказати, якусь підтримку, щоб люди не хвилювалися, що буде все добре, що війна скоро закінчиться. Хліб теж допомагаю забирати та людям роздавати”, – каже Костянтин.

Леся Гаврилюк каже: у неділю на вулиці Соборна, 57 всі нужденні можуть також отримати продуктові набори, попередньо записавшись.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне