У Хмельницькому влада задумала стягувати платню за користування туалетом, за який платники податків заплатили 2,6 млн грн

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради має намір запровадити платне користування стаціонарною громадською вбиральнею у сквері імені Т.Г. Шевченка (вул. Проскурівська, 40-Б), що у центрі міста. Інформує НГП.

Відповідний проєкт рішення з’явився на сайті міськради.

З відвідувачів туалету пропонується брати 5 гривень.

https://ngp-ua.info/

У преамбулі до проєкту сказано, що комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста виконавчого комітету Хмельницької міської ради підготувало відповідне клопотання щодо введення тарифу та надало розрахунки економічно обґрунтованих витрат з надання послуг. На їхню думку, це забезпечить належне утримання та санітарно-гігієнічний стан громадської вбиральні у сквері.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року Хмельницьке комунальне підприємство «Спецкомунтранс» провело тендер із реконструкції туалету загального користування на вул. Проскурівська, 40Б у Хмельницькому вартістю 2,59 млн грн. Переможцем стало хмельницьке ПП “Моноліт-Буд”, яке належить місцевому мешканцю Валентину Коваленку.

Громадська вбиральня у сквері Шевченка є інклюзивною. Усередині окрім туалету, облаштовано кімнату матері і дитини, з пеленальним столиком та бойлером з гарячою водою. Також є 10 кабінок чоловічих та жіночих.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США

Мешканка Хмельницького навчалася у Вінницькому національному медичному університеті на спеціальності «медична психологія».

9 хв. тому

Мінсоцполітики: З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах

На початку повномасштабної війни, стаючи на захист країни, не всі добровольці були оформлені до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

2 години тому

На Хмельниччині перед судом постане водій вантажівки, що спричинив ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 24 січня цього року близько 12:30 години на трасі «Житомир — Чернівці», в с. Міцівці Кам’янець-Подільського району.

3 години тому

В одному закладі Хмельниччини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті

Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій.

4 години тому

На Летичівщині слідчі встановлюють обставини ДТП, у результаті якої травмувалось двоє осіб

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 квітня, о 08:45 годині на трасі «М-30» поблизу с. Подільське на Летичівщині.

6 години тому

На Кам’янеччині виявили браконьєрів, які завдали збитків довкіллю на суму понад 1 мільйон гривень

У зловмисників вилучили 5 сіток загальною довжиною 774 метри, гумового човна, а також близько 600 рибин, серед яких і червнокнижні.

6 години тому