У Хмельницькому затримали молодика, який кинув гранату у двір будинку

Внаслідок вибуху було пошкоджено два автомобілі та вікна в кількох квартирах. Ніхто не постраждав. 

24 січня близько 19:00 години на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що у дворі будинку по вулиці Львівське шосе стався вибух. На місце події одразу виїхало керівництво поліції міста та області, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи та інші спеціалісти.

Фахівці встановили, що у дворі стався вибух гранати, попередньо — «Ф-1». У результаті було пошкоджено два автомобілі «ВАЗ 2107» та «Фольксваген Пассат», а також вікна на 1-3 поверхах будинку.

У ході проведення першопочаткових пошукових заходів, спрямованих на розкриття злочину, хмельницькі оперативники встановили, що до вчинення злочину може бути причетний 27-річний житель будинку, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Під час огляду квартири, де проживав зловмисник, поліцейські виявили кільце від гранати. Тобто він просто кинув її з вікна у двір.

Усі зусилля правоохоронців були спрямовані на пошук і затримання молодика. І вже близько 1-ї ночі його розшукали в одному із хостелів міста. 

https://hm.npu.gov.ua/

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва прокуратури йому вже оголошено підозру за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Йому може загрожувати до 7 років ув’язнення.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу на період розслідування. Також поліцейські встановлюють походження боєприпасу.

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

18 хв. тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

1 годину тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

4 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

5 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

5 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

5 години тому