У Красилові обмежили конкуренцію під час конкурсу на управителів будинків

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Відомство рекомендувало виконавчому комітету Красилівської міської ради припинити дії з ознаками антиконкурентних.

Відділення встановило, що органи місцевого самоврядування у Хмельницькій області не провели конкурси на визначення управителів багатоквартирних будинків.

У 2018 конкурс з визначення управителів провели лише Хмельницька та Славутська міські ради. Участь у конкурсах брали комунальні і приватні підприємства. Станом на 1 липня 2018 року в Україні діяло 5,5 тис. суб’єктів господарювання, що надають послуги з управління багатоквартирними будинками у більш ніж 43,8 тис. будинках.

У Красилові мешканці 93 багатоквартирних будинків не здійснили заходи щодо визначення управителя.

На виконання рекомендацій антимонопольників щодо проведення конкурсу виконавчий комітет Красилівської міської ради надав копії трьох рішення.

Зокрема, рішенням від 21.09.2018 року №406 “Про призначення управителя  багатоквартирного будинку у м. Красилів” були затверджені кваліфікаційні умови проведення конкурсу. Ці умови, встановили обмеження стосовно наявного досвіду роботи з надання послуг у сфері управління (обслуговування та утримання будинків та прибудинкових територій) не менше 2 років та обсягів наданих послуг обслуговування не менше 50% від загальної площі будинків, вказаних у об’єкті.

Цим же рішенням управителем для мешканців 92 багатоквартирних будинків м. Красилова була призначена Красилівська житлово-комунальна контора.

Через встановлення обмежень стосовно часу та об’єму надання послуг з управління будинком, окремі суб’єкти господарювання (приватні та відомчі ЖЕКи, фізичні особи – підприємці), як з м. Красилова та із інших регіонів України, що вже діють на ринку надання послуг управління багатоквартирними будинками чи планували ввійти на цей ринок, але не мали ні обсягів раніше наданих послуг, ні наявності досвіду, були позбавлені можливості взяти участь у конкурсі.

Таким чином, дії виконавчого комітету Красилівської міської ради обмежили конкуренцію. Про виконання рекомендацій виконком повинен проінформувати у місячний термін.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому водій, який на смерть збив 41-річного пішохода і зник з місця події, отримав 6 років тюрми

Дорожньо-транспортна пригода сталася 11 вересня 2023 року близько 23:00 години у м. Хмельницькому на Копистинському шосе.

8 години тому

На Городоччині сталася ДТП, у якій загинув 36-річний водій

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 23 квітня, близько 08:50 години на автодорозі сполученням «Кам’янець-Подільський – Сатанів – Білогір’я» поблизу с. Іванківці…

12 години тому

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно.

14 години тому

В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві?

Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання визначається відповідно до

15 години тому

Працедавці можуть отримати відшкодування за створення інклюзивного робочого місця для ветеранів з інвалідністю

74% українців вважають, що для ветеранів, які отримали інвалідність, після повернення в цивільне життя вагомою проблемою буде відсутність інклюзивного простору…

16 години тому

Розпочав роботу офіс “Зроблено в Україні” на Кам’янеччині

У Кам’янець-Подільській філії Хмельницького обласного центру зайнятості розпочав роботу офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону.

16 години тому