У лютому виявлено 70 порушень правил рибальства

У період з 1 по 28 лютого 2019 року Хмельницьким рибоохоронним патрулем здійснено 63 рибоохоронних рейдів на водоймах та ринках області. У результаті проведених заходів викрито 70 правопорушень. Зокрема, зафіксовано 14 порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства),40 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 16 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також складено 21 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна. Про це повідомляє прес-служба патруля.

«Протягом цього часу порушники завдали збитків рибному господарству на суму 5 720 грн. На винних осіб накладено 3 332 грн штрафів. У ході проведених заходів інспекторами патруля вилучено 241 кг водних біоресурсів та 99 од. заборонених знарядь лову, загальною довжиною 1 681 метрів», – заявили в Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області.

khm.darg.gov

Для прикладу, шостого лютого інспектори виявили місцевого жителя на р. Збруч, поблизу с. Поляни Волочиського району, який рибалив за допомогою заборонених знарядь лову. У нього конфісковано два екрани, загальною довжиною 2,2 метри.

khm.darg.gov

20 лютого під час рейду на р. Гать, що протікає в с. Бубнівка Волочиського району викрито чоловіка, який рибалив забороненим знаряддям лову – ятерем. У такий спосіб, він добув 5 екз. карася сріблястого. Збитки склали 85 грн. Оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову конфісковано до рішення суду.

khm.darg.gov

25 лютого рибоохоронці зафіксували незаконне підводне полювання із застосуванням підсвічування. При цьому двоє порушників встигли наловити 88 екз. раків. Нанесені збитки склали 2244 грн. Подія сталася на р. Горинь, в м. Славута. Складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 384-98-10.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

7 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

8 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

12 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

12 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

14 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

14 години тому