На Хмельниччині ще одна парафія перейшла до ПЦУ

До лав Єдиної помісної церкви приєдналися віряни села Малиничі Хмельницького району. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив митрополит Антоній Махота.

Рішення прийняла громада на парафіяльних зборах. У селі Малиничі парафія на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова перейшла до Православної церкви України. Щоправда, як зазначається в повідомленні, без священика.

“3 березня в приміщені Малиницького будинку культури відбулися збори парафіяльної громади села Малиничі на яких одноголосним рішенням було вирішено перейти громаді прихожан храму Святого Іоанна Богослова з УПЦ МП до ПЦУ. На зборах було переобрано парафіяльну раду – 10 чоловік та представників для проведення державної реєстрації релігійної громади”, – зазначає  Антоній Махота.

За підрахунками митрополита, це вже 46 парафія в області, яка перейшла до ПЦУ з дня Об’єднавчого собору, що відбувся в Києві 15 грудня.

Нагадаємо, що на Хмельниччині до ПЦУ перейшов перший монастир Московського патріархату. Про перехід до помісної церкви повідомила громада селища Сатанів. Їхня релігійна діяльність проходить у древньому Свято-Троїцькому монастирі. Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирю на чолі зі священнослужителем (протоієрей Володимир Наглій) згідно проведених зборів та поданного прохання 15/01/2019 року Божого ввійшла до юридикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас! – пише митрополит.

У Чемеровецькому районі перша громада перейшла до ПЦУ. Парафіяни проголосували про перехід з РПЦ до новоствореної Православної церкви України, а от священик відмовивася змінювати єпархію. Громада с. Мала Бережанка, Чемеровецького району на зібранню села проголосувала одностайно за перехід до Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Священик РПЦ У Йосип (народився в Турківському районі, Львівської обл,) категорично відмовився підтримати селян (Бог йому суддя).

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

2 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

3 години тому

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

3 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

3 дні тому