У липні на Хмельниччині подешевшали овочі та крупи

Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики у Хмельницькій області. За даними відомства, індекс споживчих цін по області та Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) в липні 2019р. порівняно з попереднім місяцем становив 99,8% та 99,4% відповідно, з початку року – 102,5% та 103,0%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в липні знизились на 0,1%. Найбільше (на 14,5%) подешевшали овочі, на 0,9–0,3% – молоко, сири,продукти переробки зернових, морозиво. З продуктів переробки зернових на 3,2–1,4% зменшились ціни на крупи ячні, гречані, манні, пшоно, навпаки, додали в ціні вівсяні пластівці (1,9%) та пшеничне борошно (1,3%). Підвищення цін на 2,8–0,7% відбулось на цукор, макаронні вироби, сіль, хліб, рис, кисломолочну продукцію, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,2%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 1,6%, алкогольні напої – на 0,9%.

Через сезонні знижки і розпродаж одяг та взуття подешевшали на 2,9%, зокрема, одяг – на 2,9%, взуття – на 2,8%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,9% відбулось за рахунок зменшення тарифів на природний газ на 10,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,8%, зокрема, на послуги санаторно-курортних установ – на 5,0%, консультативні послуги – на 2,8%, послуги лікарень – на 2,1%, фармацевтичну продукцію – на 0,7%.

На зниження цін на транспорт загалом (на 0,7%) вплинуло здешевлення палива та мастил (на 3,4%) та автомобілів (на 1,3%). Водночас подорожчали обслуговування та ремонт власних транспортних засобів (на 8,5%), а також проїзд у залізничному пасажирському транспорті (на 3,8%), зокрема, у приміському поїзді – на 21,7%, міжміському – на 2,2%.

Подешевшали товари та послуги у сфері відпочинку та культури (на 0,6%), зв’язку (на 0,3%), зазнали підвищення ціни на послуги ресторанів та готелів (на 0,6%), предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла (на 0,3%).

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

3 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

3 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

4 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

7 години тому