У липні на Хмельниччині подешевшали овочі та крупи

У липні на Хмельниччині подешевшали овочі та крупи
Фото: ukr.media

Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики у Хмельницькій області. За даними відомства, індекс споживчих цін по області та Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) в липні 2019р. порівняно з попереднім місяцем становив 99,8% та 99,4% відповідно, з початку року – 102,5% та 103,0%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в липні знизились на 0,1%. Найбільше (на 14,5%) подешевшали овочі, на 0,9–0,3% – молоко, сири,продукти переробки зернових, морозиво. З продуктів переробки зернових на 3,2–1,4% зменшились ціни на крупи ячні, гречані, манні, пшоно, навпаки, додали в ціні вівсяні пластівці (1,9%) та пшеничне борошно (1,3%). Підвищення цін на 2,8–0,7% відбулось на цукор, макаронні вироби, сіль, хліб, рис, кисломолочну продукцію, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,2%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 1,6%, алкогольні напої – на 0,9%.

Через сезонні знижки і розпродаж одяг та взуття подешевшали на 2,9%, зокрема, одяг – на 2,9%, взуття – на 2,8%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,9% відбулось за рахунок зменшення тарифів на природний газ на 10,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,8%, зокрема, на послуги санаторно-курортних установ – на 5,0%, консультативні послуги – на 2,8%, послуги лікарень – на 2,1%, фармацевтичну продукцію – на 0,7%.

На зниження цін на транспорт загалом (на 0,7%) вплинуло здешевлення палива та мастил (на 3,4%) та автомобілів (на 1,3%). Водночас подорожчали обслуговування та ремонт власних транспортних засобів (на 8,5%), а також проїзд у залізничному пасажирському транспорті (на 3,8%), зокрема, у приміському поїзді – на 21,7%, міжміському – на 2,2%.

Подешевшали товари та послуги у сфері відпочинку та культури (на 0,6%), зв’язку (на 0,3%), зазнали підвищення ціни на послуги ресторанів та готелів (на 0,6%), предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла (на 0,3%).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне