У мікрорайоні Гречани у Хмельницькому виявили несанкціоновані скидання відходів

Трубу, з якої виливається невідома речовина, виявили мешканці вулиці Вокзальної у Хмельницькому.

Неприємний запах відчувався з початку літа, розповідає житель мікрорайону Гречани, що у Хмельницькому Віктор Галанзовський. Каже, влітку в обвідному каналі сталася масова гибель риби, інформує Суспільне.

“Я думаю, що отруюється та водойма. Є неприємний запах. Я півтора тижня тому побачив ту трубу. Канали йдуть поряд з гаражами, і виходять на дорогу з тієї сторони, канал саме йде, проточний. Там також той самий сморід. Я не знаю, що це треба влити, щоб так неприємно пахло. Колись діти й внуки рибу там ловили. Я ловив. Водичка була чистенька, як сльоза”, — розповів Віктор.

Обвідний канал викопали для збору дощових і талих вод, розповідає Віктор Галанзовський: “Нас підтоплює. Навесні в нас завжди, якщо є трохи зима, є сніг, вода в нас стоїть. На городах вода стоїть. І Чекман нам вирив водоканал. Поставили насос, викачують в річку Плоску”.

Жителька вулиці Вокзальна, що у мікрорайони Гречани Юлія Буга каже, ще влітку водою з каналу підливали городину. Неприємного запаху не було.

“Літом ми підливаємо з цієї води помідори на городах. Ще не було такого запаху. Чому там виведена труба, каналізація, що вони туди зливають, на жаль це нікому не відомо”, — говорить Юлія.

За словами місцевої жительки Ольги Белик, вода з криниці віддає неприємним запахом. Додає, вода в криниці на рівні вод обвідного каналу.

“Рівень в нас так само з канавою був, і вода завжди чистесенька була. А тепер і тут води не нап’єшся, треб кип’ятити або, я не знаю, купувати. Чути неприємний запах. Коли кипить, то осад такий, що це жах”, — сказала Ольга.

Ірина Равська з обійстя якої, за словами сусідів, виходить труба свою провину у забрудненні каналу заперечує. Жінка каже, що це труба для відводу дощових вод.

“Це водостічна труба, яка йде від даху. Абсолютно чиста, цією водою можна мити голову. Є відстійник, якщо там якийсь листочок чи камінчик потрапив, він вичищається, підіймається вище, зроблено все грамотно, за правилами, і чиста вода виходить, щоб не було болота”, — розповіла Ірина.

Речниця обласної екологічної інспекції Наталія Сологуб каже, хімічні й біологічні споживання кисню в обвідному каналі перевищують показники в 1,7 і 2,4 раза відповідно.

“Інспекцією було відібрано проби. Було обстежено домогосподарство по вулиці Вокзальній. В результаті якого було встановлено стічну трубу, яка виходила саме в водний об’єкт і, з якої ймовірно, було витікання каналізаційних стоків. За результатами проведених лабораторних досліджень встановлено перевищення речовин, які характерні для наявності в каналізаційних стоках“, — сказала Наталія Сологуб.

Труба прокладена без жодних погоджень, говорить начальник управління з питань екології і контролю за благоустроєм міста Олександр Луков: “Ми склали протокол, і він піде на адмінкомісію. Тобто власниця говорить, що це дощові води, але вона все одно несанкціонована. Вона не погоджена з нашим департаментом. 152 стаття Адмінкодексу, порушення правил благоустрою, передбачає штраф в розмірі від 340 до 1360 гривень”.

Власницю зобов’яжуть демонтувати трубу, каже Олександр Луков.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

3 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

21 годину тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

22 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

1 день тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

1 день тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

1 день тому