У Славуті попрощалися з воїном АТО, якого вважали зниклим безвісти з вересня 2014 року

Мешканці Славути і району провели в останню путь свого земляка, солдата 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергія Тимощука, 1995 року народження.

За даними пресслужби Славутської міськради, прощання з Героєм відбулося в міському Палаці культури 24 травня. Похоронили Сергія Тимощука на міському кладовищі із усіма військовими почестями.

З початком збройної російської агресії проти України Сергій Тимощук у червні 2014 року разом зі своїм підрозділом був направлений в зону проведення АТО. Брав участь в боях за Луганський міжнародний аеропорт, де у повному оточенні, без наземного сполучення, українські десантники тримали оборону з квітня 2014 року.

У ніч з 31 серпня на 1 вересня 2014 року після 146 днів оборони, українські захисники вийшли з руїн аеропорту, знищивши при цьому декілька одиниць бронетехніки противника. Однак 31 серпня, захищаючи Україну від російського агресора, загинув десантник Сергій Тимощук.

Тривалий час солдат вважався безвісти зниклим. Нещодавно останки хлопця було встановлено, а декілька експертиз ДНК підтвердили, що вони належать Сергію Тимощуку.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

37 хв. тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

55 хв. тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

3 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

5 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

6 години тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

23 години тому