У Волочиську проведено нараду із пасічниками

17 березня 2021 року начальником Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Микуляком Миколою Ярославовичем спільно з начальником та спеціалістами Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини в приміщенні малого залу Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини було проведено нараду на тему: «Про весняну диспансеризацію в галузі бджільництва, профілактику отруєнь бджіл пестицидами, порядок реєстрації пасік».

На нараді були присутні власники пасік та спеціалісти відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Під час наради розглядалися наступні питання:

  1. Співпраця та налагодження дієвого діалогу між пасічниками, агровиробниками, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.
  2. Безпечне застосування пестицидів при обробітку сільськогосподарських культур (небезпека для бджіл).
  3. Загальна характеристика галузі бджільництва.
  4. Про реєстрацію пасік в Єдиному державному реєстрі потужностей операторів ринку. Своєчасне дослідження підмору бджіл та обстеження пасік.
  5. Регламент дій при підозрі отруєння бджіл пестицидами. Тарифікація клінічного огляду бджіл. 
  6. Ветеринарно-санітарні вимоги до розміщення пасік. Інформація щодо дотримання дотацій.
  7. Правила відбору патматеріалу від бджіл, терміни його здачі в Хмельницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Основні захворювання бджіл (варооз, нозематоз, акарапідоз).
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергоатом: ХАЕС працює в штатному режимі і жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає

30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного…

2 хв. тому

Українців закликають підвісити паски для мешканців прифронтових територій до Великодня

Ініціатива “Поділись теплом Великодня” покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових…

1 годину тому

Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується

Висновок про стан здоров’я, зокрема довідка від нарколога і психіатра, — обов’язковий і відповідальний етап на шляху людей, які хочуть…

2 години тому

В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на…

4 години тому

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

5 години тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

5 години тому