У Волочиську суд на 17 тис. грн оштрафував пенсіонера, який був без паспорта

Волочиський районний суд оштрафував на 17 тис. грн пенсіонера за порушення правил карантину. Повідомляє НГП.

Про це свідчить постанова від 3 грудня.

Поліція склала на чоловіка два адмінпротокола. Так, 4 листопада він перебував на території ринку, що на по вул. Незалежності у Волочиську без засобів індивідуального захисту. 7 листопада цей же чоловік о 20.24 год. стояв на зупинці громадського транспорту, що на вул.Фридрихівська, 70, без засобів індивідуального захисту, а також не мав при собі документів, що посвідчують його особу, чим порушив п.п. 2 п. 10 постанови Кабінету Міністрів № 641 від 22 липня 2020 року.

У суді пенсіонер вини не визнав, пояснив: у зазначені дні перебував у захисній масці, яку міг опустити на підборіддя при курінні. Запевнив, що завжди носить з собою паспорт, а тому на вимогу поліцейського надав цей документ. Вважає, що порушень в його діях не було, а відомості вказані в протоколах не відповідають дійсності.

Суд вивчив матеріали справи і дійшов висновків: вина пенсіонера у не носінні засобів індивідуального захисту у громадських місцях не доведена, а тому справа підлягає закриттю на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Що стосується другого епізоду, то після перегляду відеозапису, наданого поліцейськими, суд переконався, що чоловік дійсно не мав при собі документів, які могли б посвідчити його особу, чим порушив п.п. 2 п. 10 постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 року.

Крім цього, у ході розгляду справи суд з’ясував, що чоловік на момент вчинення правопорушення перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Як писав НГП, у жовтні Віньковецький районний суд звільнив місцевого мешканця від адміністративної відповідальності за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) в зв`язку з малозначністю і оголосив йому усне зауваження.

Згідно зі змістом адмінротоколу, 22 серпня о 09.30 год чоловік перебував в смт Віньківці на вул. Відродження без документів, що посвідчують його особу, чим порушив Постанову Кабміну від 22 липня 2020 року № 641. Носіння із собою документів на час дії карантинну, є необхідним для того, щоб перевірити особу, яка потребує самоізоляції у зв`язку з інфекційною хворобою Covid -19.

У поясненнях чоловік погодився з порушенням і повідомлив, що забув документ вдома. Зауважив, що їхав пасажиром на причепі мотоблоку на відкритому повітрі, тобто не становив загрозу, щоб передати «вірусну інфекцію» стороннім особам в смт Віньківці.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

3 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

3 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

4 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

7 години тому