У Волочиську суд на 17 тис. грн оштрафував пенсіонера, який був без паспорта

Фото: ілюстративне

Волочиський районний суд оштрафував на 17 тис. грн пенсіонера за порушення правил карантину. Повідомляє НГП.

Про це свідчить постанова від 3 грудня.

Поліція склала на чоловіка два адмінпротокола. Так, 4 листопада він перебував на території ринку, що на по вул. Незалежності у Волочиську без засобів індивідуального захисту. 7 листопада цей же чоловік о 20.24 год. стояв на зупинці громадського транспорту, що на вул.Фридрихівська, 70, без засобів індивідуального захисту, а також не мав при собі документів, що посвідчують його особу, чим порушив п.п. 2 п. 10 постанови Кабінету Міністрів № 641 від 22 липня 2020 року.

У суді пенсіонер вини не визнав, пояснив: у зазначені дні перебував у захисній масці, яку міг опустити на підборіддя при курінні. Запевнив, що завжди носить з собою паспорт, а тому на вимогу поліцейського надав цей документ. Вважає, що порушень в його діях не було, а відомості вказані в протоколах не відповідають дійсності.

Суд вивчив матеріали справи і дійшов висновків: вина пенсіонера у не носінні засобів індивідуального захисту у громадських місцях не доведена, а тому справа підлягає закриттю на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Що стосується другого епізоду, то після перегляду відеозапису, наданого поліцейськими, суд переконався, що чоловік дійсно не мав при собі документів, які могли б посвідчити його особу, чим порушив п.п. 2 п. 10 постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 року.

Крім цього, у ході розгляду справи суд з’ясував, що чоловік на момент вчинення правопорушення перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Як писав НГП, у жовтні Віньковецький районний суд звільнив місцевого мешканця від адміністративної відповідальності за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) в зв`язку з малозначністю і оголосив йому усне зауваження.

Згідно зі змістом адмінротоколу, 22 серпня о 09.30 год чоловік перебував в смт Віньківці на вул. Відродження без документів, що посвідчують його особу, чим порушив Постанову Кабміну від 22 липня 2020 року № 641. Носіння із собою документів на час дії карантинну, є необхідним для того, щоб перевірити особу, яка потребує самоізоляції у зв`язку з інфекційною хворобою Covid -19.

У поясненнях чоловік погодився з порушенням і повідомлив, що забув документ вдома. Зауважив, що їхав пасажиром на причепі мотоблоку на відкритому повітрі, тобто не становив загрозу, щоб передати «вірусну інфекцію» стороннім особам в смт Віньківці.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне