Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області профінансувало допомог по вагітності та пологах майже на 90 млн гривень

У поточному році відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області прийнято на фінансування заяви-розрахунки для виплати допомог по вагітності та пологах для 3,7 тис. жінок на загальну суму 89,9 млн гривень. Середня тривалість відпусти по вагітності та пологах, за кожен день якої Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток, складає 126 календарних днів.

Як зазначив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області С.Кіндзерський: «На даний час середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах склав 199,76 грн. Що на 20,1 % більше, ніж у минулому році. Варто зазначити, що незалежно від тривалості страхового стажу кожна працююча жінка має право на 100% компенсації втраченого заробітку за весь період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами».

Водночас, для жінок, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески. Але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Механізм отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

  1. Для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами. У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності. Яка засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.
  2. Комісія (уповноважений) із соціального страхування, що створюється на кожному підприємстві, в установі чи організації будь-якої форми власності, приймає рішення про призначення допомоги по вагітності та пологах.
  3. Протокол засідання комісії із соціального страхування або рішення уповноваженого передаються бухгалтеру підприємства разом із листком непрацездатності. На підставі чого здійснюється розрахунок суми допомоги по вагітності та пологах, що фінансується Фондом.
  4. На підставі здійснених розрахунків роботодавцем заповнюється заява-розрахунок за встановленою формою і передається до робочого органу Фонду за місцем обліку страхувальника.
  5. Матеріальне забезпечення перераховується Фондом на окремий поточний рахунок роботодавця. Який відкритий у банку для зарахування страхових коштів. І виплачується роботодавцем працівнику.
Leave a Comment

Останні новини

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 годину тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 годину тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

19 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

21 годину тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

22 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

24 години тому