Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області профінансувало допомог по вагітності та пологах майже на 90 млн гривень

60
Фото: vysh.gov.ua

У поточному році відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області прийнято на фінансування заяви-розрахунки для виплати допомог по вагітності та пологах для 3,7 тис. жінок на загальну суму 89,9 млн гривень. Середня тривалість відпусти по вагітності та пологах, за кожен день якої Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток, складає 126 календарних днів.

Як зазначив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області С.Кіндзерський: «На даний час середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах склав 199,76 грн. Що на 20,1 % більше, ніж у минулому році. Варто зазначити, що незалежно від тривалості страхового стажу кожна працююча жінка має право на 100% компенсації втраченого заробітку за весь період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами».

Водночас, для жінок, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески. Але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Механізм отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

  1. Для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами. У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності. Яка засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.
  2. Комісія (уповноважений) із соціального страхування, що створюється на кожному підприємстві, в установі чи організації будь-якої форми власності, приймає рішення про призначення допомоги по вагітності та пологах.
  3. Протокол засідання комісії із соціального страхування або рішення уповноваженого передаються бухгалтеру підприємства разом із листком непрацездатності. На підставі чого здійснюється розрахунок суми допомоги по вагітності та пологах, що фінансується Фондом.
  4. На підставі здійснених розрахунків роботодавцем заповнюється заява-розрахунок за встановленою формою і передається до робочого органу Фонду за місцем обліку страхувальника.
  5. Матеріальне забезпечення перераховується Фондом на окремий поточний рахунок роботодавця. Який відкритий у банку для зарахування страхових коштів. І виплачується роботодавцем працівнику.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне