В експортному марафоні бізнес-спільноти Хмельниччини лідирує Польща

З початку року, за даними Хмельницької митниці ДФС, з поміж головних партнерів регіонального бізнесу при експорті власної продукції лідируючі позиції займає Польща. Частка якої від загальної кількості оформлень становить 20 відсотків.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС.

До цієї сусідньої країни подоляни відправили різноманітних товарів майже на 1 мільярд гривень. Найчастіше до Польщі експортувались стальний прокат, частини до меблів, санітарно-технічні вироби. А також мед, соєва олія та шрот; олія соняшникова.

В цілому Хмельниччина відправила на експорт власної продукції на суму понад 4,8 мільярда гривень. Це відповідає рівню аналогічного періоду минулого року.

До топ-п‘ятірки головних торгівельних партнерів області, окрім Польщі, увійшли Об‘єднані Арабські Емірати, Росія, Молдова та Німеччина. Куди загалом реалізовано майже половину подільських товарів. .

Примітно, що ці країни придбали продукцію з високою часткою доданої вартості, – килимові вироби, сталеві котли, деталі для електродвигунів, машини для гальванопокриття механічні пристрої для обробітку грунту, меблі дерев‘яні. З сільгосппродукції найбільш популярними з поміж топових товарів були борошно пшеничне, яйця птахів, солод світлий та масло вершкове. 

Leave a Comment

Останні новини

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

43 хв. тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

3 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

3 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

7 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

1 день тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

1 день тому