В експортному марафоні бізнес-спільноти Хмельниччини лідирує Польща

7
Фото: biz.censor.net.ua/

З початку року, за даними Хмельницької митниці ДФС, з поміж головних партнерів регіонального бізнесу при експорті власної продукції лідируючі позиції займає Польща. Частка якої від загальної кількості оформлень становить 20 відсотків.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС.

До цієї сусідньої країни подоляни відправили різноманітних товарів майже на 1 мільярд гривень. Найчастіше до Польщі експортувались стальний прокат, частини до меблів, санітарно-технічні вироби. А також мед, соєва олія та шрот; олія соняшникова.

В цілому Хмельниччина відправила на експорт власної продукції на суму понад 4,8 мільярда гривень. Це відповідає рівню аналогічного періоду минулого року.

До топ-п‘ятірки головних торгівельних партнерів області, окрім Польщі, увійшли Об‘єднані Арабські Емірати, Росія, Молдова та Німеччина. Куди загалом реалізовано майже половину подільських товарів. .

Примітно, що ці країни придбали продукцію з високою часткою доданої вартості, – килимові вироби, сталеві котли, деталі для електродвигунів, машини для гальванопокриття механічні пристрої для обробітку грунту, меблі дерев‘яні. З сільгосппродукції найбільш популярними з поміж топових товарів були борошно пшеничне, яйця птахів, солод світлий та масло вершкове. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне