В Голоскові відкрився ще один центр професійно-технічної освіти, що готуватиме кадри для сільського господарства

26 червня в селі Голосків Летичівського району відбулося відкриття навчально-практичного центру з підготовки фахівців агропромислового виробництва на базі Голосківського відділку ДНЗ «Деражнянський центр професійно-технічної освіти», який стане базою для практичної підготовки учнів та стажування викладачів і майстрів виробничого навчання аграрних ЗП(ПТ)О області.

«На сьогоднішній день проблематикою виробництва, в тому числі і сільськогосподарського, є відсутність кваліфікованих робітничих кадрів. Завдяки ініціативі Департаменту освіти і науки обласної адміністрації, ми даємо нове життя цьому закладу. З обласного бюджету для модернізації центру виділено 8 млн грн. За ці кошти закуплено нову сільськогосподарську техніку, меблі і устаткування, а також встановлено сучасну медіатеку, – зазначив у вітальній промові Володимир Кальніченко. – В подальшому, ми плануємо щоб на базі цього  навчально-практичного центру підготовки фахівців агропромислового виробництва проходили виробничу практику діти, які здобувають освіту в усіх сільськогосподарських професійно-технічних навчальних закладах області».

www.adm-km.gov.ua

Очільник області додав, що стратегічним напрямком розвитку та модернізації профтехосвіти в області обрано саме створення центрів ПТО. Такий підхід дозволяє, уникаючи розпорошення коштів, відчутно осучаснити матеріально-технічну базу навчальних закладів системи ПТО та забезпечити якісну підготовку затребуваних в різних сферах економіки робітничих кадрів. Окрім того досягається відчутна економія коштів за рахунок скорочення адміністративного  персоналу. Вони також спрямовуються на модернізацію навчального процесу.

Центр з підготовки фахівців агропромислового виробництва на базі ДНЗ «Деражнянський центр професійно-технічної освіти» вже шостий такий заклад системи ПТО, створений в області. Із  8,8 млн.грн., що були виділені з обласного бюджету, для закладу придбано трактор ХТЗ-242К.21, культиватор (європак) АКПК-6, культиватор КПСП-8, сівалку зернову Харвест,  комбайн КЗС-812, автобус, грузову автомашину ГАЗ-САЗ-35071.

www.adm-km.gov.ua

Навчально-практичний центр підготовки фахівців агропромислового виробництва очікує своїх студентів, які стануть причетними до новітньої історії сучасного та модернізованого закладу професійної освіти.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

 

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому