В Голоскові відкрився ще один центр професійно-технічної освіти, що готуватиме кадри для сільського господарства

Фото: www.adm-km.gov.ua

26 червня в селі Голосків Летичівського району відбулося відкриття навчально-практичного центру з підготовки фахівців агропромислового виробництва на базі Голосківського відділку ДНЗ «Деражнянський центр професійно-технічної освіти», який стане базою для практичної підготовки учнів та стажування викладачів і майстрів виробничого навчання аграрних ЗП(ПТ)О області.

«На сьогоднішній день проблематикою виробництва, в тому числі і сільськогосподарського, є відсутність кваліфікованих робітничих кадрів. Завдяки ініціативі Департаменту освіти і науки обласної адміністрації, ми даємо нове життя цьому закладу. З обласного бюджету для модернізації центру виділено 8 млн грн. За ці кошти закуплено нову сільськогосподарську техніку, меблі і устаткування, а також встановлено сучасну медіатеку, – зазначив у вітальній промові Володимир Кальніченко. – В подальшому, ми плануємо щоб на базі цього  навчально-практичного центру підготовки фахівців агропромислового виробництва проходили виробничу практику діти, які здобувають освіту в усіх сільськогосподарських професійно-технічних навчальних закладах області».

www.adm-km.gov.ua

Очільник області додав, що стратегічним напрямком розвитку та модернізації профтехосвіти в області обрано саме створення центрів ПТО. Такий підхід дозволяє, уникаючи розпорошення коштів, відчутно осучаснити матеріально-технічну базу навчальних закладів системи ПТО та забезпечити якісну підготовку затребуваних в різних сферах економіки робітничих кадрів. Окрім того досягається відчутна економія коштів за рахунок скорочення адміністративного  персоналу. Вони також спрямовуються на модернізацію навчального процесу.

Центр з підготовки фахівців агропромислового виробництва на базі ДНЗ «Деражнянський центр професійно-технічної освіти» вже шостий такий заклад системи ПТО, створений в області. Із  8,8 млн.грн., що були виділені з обласного бюджету, для закладу придбано трактор ХТЗ-242К.21, культиватор (європак) АКПК-6, культиватор КПСП-8, сівалку зернову Харвест,  комбайн КЗС-812, автобус, грузову автомашину ГАЗ-САЗ-35071.

www.adm-km.gov.ua

Навчально-практичний центр підготовки фахівців агропромислового виробництва очікує своїх студентів, які стануть причетними до новітньої історії сучасного та модернізованого закладу професійної освіти.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне