В Хмельницькому слідчі оголосили про підозру чоловікові, який продавав через інтернет прекурсори

У Хмельницькому працівники управління протидії наркозлочинності разом зі слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ викрили місцевого мешканця, який займався збутом прекурсору через мережу Інтернет. 

24-річний молодик створив декілька інтернет-ресурсів, через які організував канал розповсюдження речовини «фенілнітропропен», яку використовують під час виготовлення небезпечного наркотика.

hm.npu.gov.ua

Замовлення зловмисник відправляв покупцям поштовими службами по всій території України. Наркозбувач мав спільника, який допомагав йому у створенні інтернет-ресурсів для продажу заборонених речовин та відповідав за їхню технічну підтримку.

Дилер продавав заборонену у обігу речовину по ціні 50 гривень за 1 грам. За час документування злочинної діяльності підозрюваного працівники поліції з незаконного обігу вилучили близько 2,5 кілограм прекурсору «фенілнітропропен», вартість якого за цінами чорного ринку становить 125 000 гривень.

hm.npu.gov.ua

Наразі чоловікові уже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 і 3 статті 311 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

hm.npu.gov.ua

Наразі правоохоронці працюють над притягненням до відповідальності спільника затриманого зловмисника.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

 

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

1 день тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

1 день тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 день тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 день тому