В Хмельницькому слідчі оголосили про підозру чоловікові, який продавав через інтернет прекурсори

Фото: hm.npu.gov.ua

У Хмельницькому працівники управління протидії наркозлочинності разом зі слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ викрили місцевого мешканця, який займався збутом прекурсору через мережу Інтернет. 

24-річний молодик створив декілька інтернет-ресурсів, через які організував канал розповсюдження речовини «фенілнітропропен», яку використовують під час виготовлення небезпечного наркотика.

hm.npu.gov.ua

Замовлення зловмисник відправляв покупцям поштовими службами по всій території України. Наркозбувач мав спільника, який допомагав йому у створенні інтернет-ресурсів для продажу заборонених речовин та відповідав за їхню технічну підтримку.

Дилер продавав заборонену у обігу речовину по ціні 50 гривень за 1 грам. За час документування злочинної діяльності підозрюваного працівники поліції з незаконного обігу вилучили близько 2,5 кілограм прекурсору «фенілнітропропен», вартість якого за цінами чорного ринку становить 125 000 гривень.

hm.npu.gov.ua

Наразі чоловікові уже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 і 3 статті 311 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

hm.npu.gov.ua

Наразі правоохоронці працюють над притягненням до відповідальності спільника затриманого зловмисника.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне