В рамках проведення операції «Первоцвіт – 2024» Інспекція здійснює рейдові перевірки в місцях реалізації об’єктів рослинного світу

З наближенням теплих весняних днів торгівля первоцвітами набирає обертів, тому Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре наголошує: збирати та продавати первоцвіти суворо заборонено! Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення.

В рамках проведення операції «Первоцвіт – 2024» Інспекцією регулярно здійснюються рейдові перевірки в місцях реалізації об’єктів рослинного світу, в ході яких виявляються факти реалізації первоцвітів без відповідних дозвільних документів. Так, станом на 04 березня Інспекцією складено сім протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст.88-1 КУпАП.

https://khmeln.dei.gov.ua/

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області попереджає, що рейди в рамках проведення операції «Первоцвіт 2024» будуть проводитися на всій території Хмельницької області до 15 травня 2024 року включно.

Якщо ж ви стали свідком торгівлі первоцвітами, необхідно зробити зауваження порушнику та викликати поліцію. І пам’ятайте, купуючи підсніжники чи інші види первоцвітів, ви підтримуєте варварський браконьєрський бізнес, формуючи попит.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звертається до охочих легкого заробітку на первоцвітах: якщо ви не плануєте очолити рейтинг новин нашого регіону як «квітковий браконьєр», потрапивши в об’єктив фотокамер наших інспекторів, то не варто порушувати діюче законодавство! 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

3 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

3 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

4 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

7 години тому