В рамках проведення операції «Первоцвіт – 2024» Інспекція здійснює рейдові перевірки в місцях реалізації об’єктів рослинного світу

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

З наближенням теплих весняних днів торгівля первоцвітами набирає обертів, тому Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре наголошує: збирати та продавати первоцвіти суворо заборонено! Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення.

В рамках проведення операції «Первоцвіт – 2024» Інспекцією регулярно здійснюються рейдові перевірки в місцях реалізації об’єктів рослинного світу, в ході яких виявляються факти реалізації первоцвітів без відповідних дозвільних документів. Так, станом на 04 березня Інспекцією складено сім протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст.88-1 КУпАП.

https://khmeln.dei.gov.ua/

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області попереджає, що рейди в рамках проведення операції «Первоцвіт 2024» будуть проводитися на всій території Хмельницької області до 15 травня 2024 року включно.

Якщо ж ви стали свідком торгівлі первоцвітами, необхідно зробити зауваження порушнику та викликати поліцію. І пам’ятайте, купуючи підсніжники чи інші види первоцвітів, ви підтримуєте варварський браконьєрський бізнес, формуючи попит.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звертається до охочих легкого заробітку на первоцвітах: якщо ви не плануєте очолити рейтинг новин нашого регіону як «квітковий браконьєр», потрапивши в об’єктив фотокамер наших інспекторів, то не варто порушувати діюче законодавство! 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне