В Славуті невідомі знесли погруддя енкаведисту Антону Одусі. Поліція відкрила провадження

За повідомленням поліції, 03.02.2022 року близько 11:10 години в м. Славута на вулиці Миру, 96 поблизу магазину «Економ» невстановлені особи демонтували пам’ятник А.З. Одусі, що перебуває на балансі КП «Славута-Сервіс».

Відомо, що до міськради Славути неодноразово зверталися мешканці з проханням демонтувати пам’ятник з огляду на закон про декомунізацію, втім цього так і не було зроблено.

Виконавчий комітет Славутської міської ради інформує, що в контексті підготовки проведення процедури декомунізації об’єктів топоніміки у м. Славута (перейменування окремих вулиць), на запит виконавчого комітету Славутської міської ради було надано роз’яснення Українського інституту національно пам’яті про те, що топоніми, названі на честь Антона Одухи не містять обмежень, встановлених Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», оскільки пов’язані з опором та вигнанням нацистських окупантів з України (лист №01/2242 від 29.11.2018).

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

1 день тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

1 день тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 день тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

2 дні тому