В Славуті невідомі знесли погруддя енкаведисту Антону Одусі. Поліція відкрила провадження

Фото: Виконавчий комітет Славутської міської ради

За повідомленням поліції, 03.02.2022 року близько 11:10 години в м. Славута на вулиці Миру, 96 поблизу магазину «Економ» невстановлені особи демонтували пам’ятник А.З. Одусі, що перебуває на балансі КП «Славута-Сервіс».

Відомо, що до міськради Славути неодноразово зверталися мешканці з проханням демонтувати пам’ятник з огляду на закон про декомунізацію, втім цього так і не було зроблено.

Виконавчий комітет Славутської міської ради інформує, що в контексті підготовки проведення процедури декомунізації об’єктів топоніміки у м. Славута (перейменування окремих вулиць), на запит виконавчого комітету Славутської міської ради було надано роз’яснення Українського інституту національно пам’яті про те, що топоніми, названі на честь Антона Одухи не містять обмежень, встановлених Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», оскільки пов’язані з опором та вигнанням нацистських окупантів з України (лист №01/2242 від 29.11.2018).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне