Відпустка у школі: городоцькі педагоги зробили 16 тисяч консервів та 1500 сухих сніданків

З першого дня повномасштабної війни кабінети біології та хімії у Городоцькому ліцеї №1 перетворилися на волонтерські цехи. Тут навіть улітку кипить робота. Раніше педагоги виготовляли м’ясні тушонки, а віднедавна — сухі сніданки для військових. Повідомляє Городок.City.

Тушонки робили зі свинини. Власне з їх виготовлення вчителі розпочинали свою волонтерську діяльність. Крім цього, освітяни засолювали сало та виготовляли м’ясні паштети.

Городок.City

А потім вирішили готувати ще й сухі сніданки. Першу партію вчителі зробили наприкінці червня та через волонтерів передали її військовим. Отримавши ще запити, справу продовжили.

— Сухі сніданки ми робимо з вівсяних пластівців, сухого молока, сухофруктів, родзинок та горіхів. Деякі з цих інґредієнтів купуємо за власні кошти, а деякі нам дають місцеві підприємці, — розповідає директорка Городоцького ліцею №1 Світлана Станиця. 
 

Городок.City

 
На даний час городоцькі вчителі приготували вже понад півтори тисячі сухих сніданків.

До слова, сухі сніданки також виготовляють прихожани храму Святого Онуфрія, що у Городку. Днями на фронт поїде чергова партія гостинців від городоччан.

Leave a Comment

Останні новини

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

4 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

4 години тому

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

8 години тому

У Хмельницькому сталася ДТП, у якій травмувалась пенсіонерка

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 травня, близько 20:00 години по вул. Подільській.

8 години тому

“Бізнесу вигідно наймати ветеранів: їх завтра не мобілізують”, — головні тези з форуму для підприємців

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

9 години тому

Розподіл електричної енергії споживачам відновлено

За інформацією НЕК «Укренерго» станом на 09:00 ранку ситуація в енергосистемі стабілізувалась, дію графіків аварійних відключень та обмеження споживання електричної…

11 години тому