“Вітаємо, ви стали власником авто”: на Хмельниччині поширюється новий вид шахрайства

Цими днями чимало хмельничан отримали смс-повідомлення про виграш автомобіля. Знаючи про такий вид шахрайств, більшість їх проігнорували. Але одна жінка таки перерахувала близько 12 тисяч гривень, щоб отримати «виграш». Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Вчора, 26 лютого, до Хмельницького відділу поліції звернулась за допомогою 22-річна місцева жителька, яка стала жертвою шахраїв. Напередодні ввечері вона отримала смс-повідомлення про виграш автомобіля «Тойота». У переписці шахраї зазначили — щоб отримати «приз», потрібно перерахувати їм 12 300 гривень, які потерпіла скинула через банківський термінал.

Одразу ж після перерахунку коштів усі контактні телефони були вимкнені. Жінка зрозуміла, що потрапила на шахраїв, і звернулась до поліції.

Правоохоронці з’ясували, що смс-повідомлення такого змісту цими днями отримало чимало хмельничан:

Vitaemo!
Vu stalu vlasnukom avto
“”KIA Sportage””.
info za tel:
38(044)332-65-00.
38(094)832-65-00.
www.idealpay-ua.com

На щастя, більшість їх проігнорували. По зазначеному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження і наразі працюють над встановленням зловмисників, хоча справа це нелегка — наразі усі телефони, зазначені в смс, вимкнені, а сайт є шаблонною віртуальною одноденкою. Тож будьте пильні і не довіряйте таким повідомленням.

Пам’ятайте: безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському поліцейські затримали групу вимагачів з Чернівців. Троє зловмисників побили та позбавили волі 43-річного чернівчанина, вимагаючи в нього 10 тисяч доларів США. Потерпілого привезли до Кам’янця-Подільського, де йому вдалося попросити випадкових перехожих про допомогу. Ті одразу ж зателефонували до поліції, що дозволило оперативно затримати вимагачів. Усіх трьох затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські вилучили у них два пістолети, ніж, биту, резинові палиці, балаклави та грошові кошти, які вони отримали від потерпілого.

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

39 хв. тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

2 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

4 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

5 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

6 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

6 години тому