“Вітаємо, ви стали власником авто”: на Хмельниччині поширюється новий вид шахрайства

1
Фото: sts.sumy.ua

Цими днями чимало хмельничан отримали смс-повідомлення про виграш автомобіля. Знаючи про такий вид шахрайств, більшість їх проігнорували. Але одна жінка таки перерахувала близько 12 тисяч гривень, щоб отримати «виграш». Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Вчора, 26 лютого, до Хмельницького відділу поліції звернулась за допомогою 22-річна місцева жителька, яка стала жертвою шахраїв. Напередодні ввечері вона отримала смс-повідомлення про виграш автомобіля «Тойота». У переписці шахраї зазначили — щоб отримати «приз», потрібно перерахувати їм 12 300 гривень, які потерпіла скинула через банківський термінал.

Одразу ж після перерахунку коштів усі контактні телефони були вимкнені. Жінка зрозуміла, що потрапила на шахраїв, і звернулась до поліції.

Правоохоронці з’ясували, що смс-повідомлення такого змісту цими днями отримало чимало хмельничан:

Vitaemo!
Vu stalu vlasnukom avto
“”KIA Sportage””.
info za tel:
38(044)332-65-00.
38(094)832-65-00.
www.idealpay-ua.com

На щастя, більшість їх проігнорували. По зазначеному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження і наразі працюють над встановленням зловмисників, хоча справа це нелегка — наразі усі телефони, зазначені в смс, вимкнені, а сайт є шаблонною віртуальною одноденкою. Тож будьте пильні і не довіряйте таким повідомленням.

Пам’ятайте: безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському поліцейські затримали групу вимагачів з Чернівців. Троє зловмисників побили та позбавили волі 43-річного чернівчанина, вимагаючи в нього 10 тисяч доларів США. Потерпілого привезли до Кам’янця-Подільського, де йому вдалося попросити випадкових перехожих про допомогу. Ті одразу ж зателефонували до поліції, що дозволило оперативно затримати вимагачів. Усіх трьох затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські вилучили у них два пістолети, ніж, биту, резинові палиці, балаклави та грошові кошти, які вони отримали від потерпілого.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне