Володимир Зеленський відзначив почесним званням вчительку з Хмельниччини

Вчителька хімії Шепетівського НВК №2 “ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія” Аліна Корнієнко отримала з рук президента високу нагороду — звання “Заслужений вчитель України”. Церемонія вручення відбулась 29 вересня 2023 у Києві, інформує Суспільне.

“Звичайно, приємно, коли твою роботу відзначають. Для мене ця нагорода — показник того, що завжди можна чогось досягти, якщо добре працювати”, — розповіла Аліна Корнієнко.

Щоб зацікавити учнів вивчати хімію — потрібно любити свій предмет, зізнається вчителька. Жінка працює педагогом вже 30 років.

“Намагаюсь цікаво пояснювати дітям звичайні природні явища з точки зору хімії. Учні, які мають природничий розум, зацікавлюються”, — говорить вчителька.

Аліна з сім’ї, де виховували четверо дітлахів, тому працювати з дітьми завжди любила.

“Доля так склалась, що я стала педагогом — значить роботу маю виконувати якісно”,— каже жінка.

Але бути вчителем, каже, не мріяла — просто збіг обставин.

“При вступі до вишу я забула паспорт. Поки чекала, коли його привезуть, залишилось дві години до подачі документів. А педагогічний виш зустрівся найпершим по дорозі. Туди і занесла документи”, — зізнається жінка.

З її слів, вже декілька років через дистанційну форму навчання предмет “хімія” дається учням нелегко.

“Вивчити хімію без дошки, без дослідів, через монітор комп’ютера — дуже важко. Досліди потрібно проводити руками. Загалом, хімію без знань з таких предметів, як математика, фізика та біологія вивчити неможливо”, — пояснює Аліна Корнієнко.

Після вручення нагороди у вересні, каже, освітянам вдалося поспілкуватися з Володимиром Зеленським у неформальній обстановці.

“Говорили не про освіту, а про ситуацію в країні. Глава держави впевнений у нашій перемозі. Ця впевненість передається і нам, значить, маємо витримати і йти до кінця”,— додала Аліна Корнієнко.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому поліцейські розкрили крадіжку електроінструментів

Зловмисником виявився 38-річний житель Херсонської області, який нещодавно вийшов з місць позбавлення волі, та знову взявся за старе. Наразі йому…

8 години тому

У Хмельницькому та Кам’янці терміново потрібна донорська кров

У Кам'янці-Подільському на Хмельниччині терміново потрібна донорська кров негативного резуса будь-яких груп.

13 години тому

Під час пожеж на Хмельниччині загинули двоє людей

Вчора, 13 травня, у Хмельницькій області сталося три пожежі, на двох з яких загинули люди. У селі Соснівка знайшли тіло 54-річної жінки,…

13 години тому

Корейська Hyundai будуватиме на ХАЕС нові атомні енергоблоки

Український Енергоатом і корейська Hyundai Engineering and Construction домовились про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків…

16 години тому

У Славуті перед судом постане кримінальний дует наркоторговців

За розповсюдження особливо небезпечних синтетичних наркотиків зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення.

17 години тому

На Хмельниччині чоловіка, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, оштрафували на 170 грн

Житель Кам’янця-Подільського, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, винуватий у вчиненні домашнього насильства економічного характеру – з…

1 день тому