Володимир Зеленський відзначив почесним званням вчительку з Хмельниччини

Фото: Суспільне

Вчителька хімії Шепетівського НВК №2 “ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія” Аліна Корнієнко отримала з рук президента високу нагороду — звання “Заслужений вчитель України”. Церемонія вручення відбулась 29 вересня 2023 у Києві, інформує Суспільне.

“Звичайно, приємно, коли твою роботу відзначають. Для мене ця нагорода — показник того, що завжди можна чогось досягти, якщо добре працювати”, — розповіла Аліна Корнієнко.

Щоб зацікавити учнів вивчати хімію — потрібно любити свій предмет, зізнається вчителька. Жінка працює педагогом вже 30 років.

“Намагаюсь цікаво пояснювати дітям звичайні природні явища з точки зору хімії. Учні, які мають природничий розум, зацікавлюються”, — говорить вчителька.

Аліна з сім’ї, де виховували четверо дітлахів, тому працювати з дітьми завжди любила.

“Доля так склалась, що я стала педагогом — значить роботу маю виконувати якісно”,— каже жінка.

Але бути вчителем, каже, не мріяла — просто збіг обставин.

“При вступі до вишу я забула паспорт. Поки чекала, коли його привезуть, залишилось дві години до подачі документів. А педагогічний виш зустрівся найпершим по дорозі. Туди і занесла документи”, — зізнається жінка.

З її слів, вже декілька років через дистанційну форму навчання предмет “хімія” дається учням нелегко.

“Вивчити хімію без дошки, без дослідів, через монітор комп’ютера — дуже важко. Досліди потрібно проводити руками. Загалом, хімію без знань з таких предметів, як математика, фізика та біологія вивчити неможливо”, — пояснює Аліна Корнієнко.

Після вручення нагороди у вересні, каже, освітянам вдалося поспілкуватися з Володимиром Зеленським у неформальній обстановці.

“Говорили не про освіту, а про ситуацію в країні. Глава держави впевнений у нашій перемозі. Ця впевненість передається і нам, значить, маємо витримати і йти до кінця”,— додала Аліна Корнієнко.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне