Винуватця ДТП, внаслідок якої загинув пасажир, засуджено до 5 років позбавлення волі

Працівниками галузевого відділу прокуратури області в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.

Як інформує прес-служба облпрокуратури, дорожньо-транспортна пригода сталась у червні минулого року поблизу с. Бутівці Волочиського району.

Досудовим розслідуванням, яке, за процесуального керівництва прокуратури області, здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що водій автомобіля марки «ВАЗ-2103» виїхав за межі проїзної частини та допустив зіткнення з деревом. Внаслідок цього 24-річний пасажир отримав смертельні тілесні ушкодження.

Окрім того, виявилось що зловмисник перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння та не мав посвідчення водія на право керування відповідним транспортним засобом.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

«Вироком Волочиського районного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі», – повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний.

Вирок суду набрав законної сили.

Нагадаємо, що протягом 2018 року прокуратурою було знешкоджено 7 організованих злочинних груп. У прокуратурі області підвели підсумки роботи за 2018 рік. Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 42 тис. кримінальних проваджень. Майже у половині з яких досудове розслідування закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури обвинувачення у суді стало ухвалення більше 2 тис. обвинувальних вироків.

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

15 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

15 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

16 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

17 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

20 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

20 години тому