Винуватця смертельної ДТП у Шепетівці засудили до 8 років тюрми

Вирок Шепетівського міськрайонного суду від 15 січня 2019 року залишити без змін. Апеляційну скаргу захисника в інтересах обвинуваченого – без задоволення. Таку ухвалу виніс Хмельницький апеляційний суд.

Оскаржуваним вироком 38-річного жителя Шепетівки визнано винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України). Умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України). Незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (частина 1 статті 309 Кримінального кодексу України). Незаконному носінні, зберіганні та придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України) та у порушенні правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло тяжкі тілесні ушкодження (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України). Обвинуваченому суд першої інстанції призначив остаточне покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Згідно зі зміненою апеляційною скаргою, захисник обвинуваченого просив пом’якшити покарання – і остаточно присудити його підзахисному 5 років ув’язнення. Прокурор та представник потерпілого наполягали на законності вироку Шепетівського суду і просили апеляційний суд залишити його без змін.

Докладніше про справу можна почитати за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/79214431

Мотиви апеляційного суду будуть викладені у повному тексті судового рішення, який судді проголосять 22 липня 2019 року о 15 год.

За інформацією прес-служби Хмельницького апеляційного суду. 

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

3 години тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

21 годину тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

22 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

24 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

1 день тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

1 день тому