З початку року на Хмельниччині сталося майже 1800 автопригод

З початку року на Хмельниччині сталося майже 1800 автопригод, в яких пів тисячі людей травмовано та понад 60 – загинуло.

Кількість кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту в області зросла на 24%, повідомив очільник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.

З початку року правоохоронцями розпочато 23 кримінальних провадження за фактами ДТП, де постраждали діти.

Основними причинами ДТП є недодержання дистанції, порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості та керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як повідомив керівник прокуратури, упродовж року водіями у стані алкогольного сп’яніння вчинено 132 ДТП.

«Гострою стала проблема дорожньо-транспортних пригод за участю осіб, які пересуваються на велосипедах та електросамокатах, які можна орендувати ледь не на кожному кроці. Це питання, з-поміж інших, обговорено на спільній нараді, де визначено шляхи профілактики таких порушень», – відмітив прокурор.

«Занепокоєння викликає кількість ДТП за участю військових. Тому на заході обговорили і питання щодо підвищення рівня профілактики у військових частинах та інших формуваннях», – зазначив очільник.

З початку року зареєстровано 35 кримінальних проваджень за фактами вчинення ДТП за участю військовослужбовців, які керували транспортними засобами, 6 з них – вчинені в стані алкогольного сп’яніння, 15 людей загинуло.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

6 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

7 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

7 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

9 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

12 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

12 години тому