З початку року на Хмельниччині сталося майже 1800 автопригод

Фото: https://khmel.gp.gov.ua/

З початку року на Хмельниччині сталося майже 1800 автопригод, в яких пів тисячі людей травмовано та понад 60 – загинуло.

Кількість кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту в області зросла на 24%, повідомив очільник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.

З початку року правоохоронцями розпочато 23 кримінальних провадження за фактами ДТП, де постраждали діти.

Основними причинами ДТП є недодержання дистанції, порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості та керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як повідомив керівник прокуратури, упродовж року водіями у стані алкогольного сп’яніння вчинено 132 ДТП.

«Гострою стала проблема дорожньо-транспортних пригод за участю осіб, які пересуваються на велосипедах та електросамокатах, які можна орендувати ледь не на кожному кроці. Це питання, з-поміж інших, обговорено на спільній нараді, де визначено шляхи профілактики таких порушень», – відмітив прокурор.

«Занепокоєння викликає кількість ДТП за участю військових. Тому на заході обговорили і питання щодо підвищення рівня профілактики у військових частинах та інших формуваннях», – зазначив очільник.

З початку року зареєстровано 35 кримінальних проваджень за фактами вчинення ДТП за участю військовослужбовців, які керували транспортними засобами, 6 з них – вчинені в стані алкогольного сп’яніння, 15 людей загинуло.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне