З понеділка в області діятиме 6 черг погодинних відключень

У відповідності до «Інструкції про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії» із змінами, що затверджені наказом Міненерго від 11.11.2022 року № 384 – всіх споживачів області поділено на 6 черг. Крім того, інструкція регламентує те, що на період дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування, максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час застосування ГПВ не може перевищувати шість годин. Але з можливим відхиленням в сторону збільшення – не більше, ніж на одну годину, незалежно від температури зовнішнього повітря.

Відповідно, відключення з понеділка, 30 січня, відбуватимуться із врахуванням цього розподілу та інструкції.

Запровадження шести черг дасть змогу більш справедливо здійснювати відключення та трохи збільшити час розподілу електричної енергії – детальніше у Графіку погодинних відключень.

Зверніть увагу, наразі Графік погодинних відключень розрахований на схему «6 на 3», тобто відключення триватимуть 6 годин, після чого електрична енергія розподілятиметься 3 години. Причиною такої схеми є ворожі масовані атаки на енергетичні об’єкти. В об’єднаній енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит електричної енергії.

Як тільки ситуація поліпшиться та на Хмельницьку область доведуть більший ліміт – Графік погодинних відключень буде змінено під схему «4 на 4» або ж «4 на 12» (друга цифра це кількість годин розподілу електричної енергії).

Звісно можлива похибка при перемиканні черг в межах 20-40 хвилин. Технічно неможливо гарантувати відключення/включення рівно о зазначеній годині. Потрібно враховувати, що не всім обладнанням можна керувати дистанційно, досить часто оперативно-виїзним бригадам необхідно доїхати до енергооб’єкту та виконати оперативні перемикання з дотриманням вимог охорони праці.

Шановні споживачі, будь ласка, знайдіть у оприлюднених файлах свою адресу.

До 30 січня відключення відбуватимуться, як і раніше, за Графіком погодинних відключень, який містить чотири черги.

Leave a Comment

Останні новини

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 годину тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

3 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

16 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

18 години тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

21 годину тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

22 години тому