За будівлю колишнього кінотеатру на Хмельниччині готові заплатити 23 мільйони гривень

У Шепетівці на Хмельниччині вже вп’яте продають на аукціоні будівлю колишнього кінотеатру. Останні торги відбулися першого березня. Приватне підприємство, яке перемогло в аукціоні, запропонувало за приміщення 23 мільйони гривень.

Про це Суспільному розповів заступник Шепетівського міського голови Віталій Янушевський.

З його слів, першого березня відбувся п’ятий аукціон з продажу будівлі колишнього кінотеатру на сайті Prozorro“.

“Учасники, які брали участь, платили гарантійний внесок. Вони — не місцеві. Учасники аукціону по Google-картах бачать, що споруда кінотеатру знаходиться в центрі міста, в привабливому місці. Вони пропонують за неї великі гроші на аукціоні, виграють його. Коли приїжджають на місце та бачать, що будівля повністю в аварійному стані, розуміють, скільки треба вкласти грошей в демонтаж приміщення — відпомляються від сплати ціни, з якою перемогли в аукціоні. Після чого їх гарантійний внесок поступає в дохід місцевого бюджету, а учасників — дискваліфікують”, — пояснив Віталій Янушевський.

Переможцем торгів на останньому аукціоні стало приватне підприємство “Фондако Україна”, яке запропонувало за колишній кінотеатр 23 мільйони гривень (плюс 20% ПДВ до цієї суми). На другому місці — Олеся Зведенюк, яка запропонувала за приміщення 17 мільйонів 420 тисяч гривень.

“Гарантійний внесок в аукціоні був 201 тисяча гривень. Відповідно, якщо “Фондако Україна” відмовиться від викупу приміщення, то її внесок “згорить”. Та автоматично визнається переможцем торгів другий учасник. Якщо і він відмовиться,то аукціон буде проводитися вшосте”, — зазначив заступник мера.

З його слів, головна умова до переможця аукціону – протягом трьох років демонтувати приміщення, збудувати нове та ввести в експлуатацію.

“Один з напрямків об’єкта має бути соціального спрямування. Тобто розглядається варіант побудови торгово-розважального комплексу”, — додає Віталій Янушевський.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

38 хв. тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

60 хв. тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

2 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

2 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

5 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

5 години тому