За будівлю колишнього кінотеатру на Хмельниччині готові заплатити 23 мільйони гривень

Фото: Шепетівська міська рада

У Шепетівці на Хмельниччині вже вп’яте продають на аукціоні будівлю колишнього кінотеатру. Останні торги відбулися першого березня. Приватне підприємство, яке перемогло в аукціоні, запропонувало за приміщення 23 мільйони гривень.

Про це Суспільному розповів заступник Шепетівського міського голови Віталій Янушевський.

З його слів, першого березня відбувся п’ятий аукціон з продажу будівлі колишнього кінотеатру на сайті Prozorro“.

“Учасники, які брали участь, платили гарантійний внесок. Вони — не місцеві. Учасники аукціону по Google-картах бачать, що споруда кінотеатру знаходиться в центрі міста, в привабливому місці. Вони пропонують за неї великі гроші на аукціоні, виграють його. Коли приїжджають на місце та бачать, що будівля повністю в аварійному стані, розуміють, скільки треба вкласти грошей в демонтаж приміщення — відпомляються від сплати ціни, з якою перемогли в аукціоні. Після чого їх гарантійний внесок поступає в дохід місцевого бюджету, а учасників — дискваліфікують”, — пояснив Віталій Янушевський.

Переможцем торгів на останньому аукціоні стало приватне підприємство “Фондако Україна”, яке запропонувало за колишній кінотеатр 23 мільйони гривень (плюс 20% ПДВ до цієї суми). На другому місці — Олеся Зведенюк, яка запропонувала за приміщення 17 мільйонів 420 тисяч гривень.

“Гарантійний внесок в аукціоні був 201 тисяча гривень. Відповідно, якщо “Фондако Україна” відмовиться від викупу приміщення, то її внесок “згорить”. Та автоматично визнається переможцем торгів другий учасник. Якщо і він відмовиться,то аукціон буде проводитися вшосте”, — зазначив заступник мера.

З його слів, головна умова до переможця аукціону – протягом трьох років демонтувати приміщення, збудувати нове та ввести в експлуатацію.

“Один з напрямків об’єкта має бути соціального спрямування. Тобто розглядається варіант побудови торгово-розважального комплексу”, — додає Віталій Янушевський.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне